Kleurrijke expositie van Truus Betting-Nijland

In de maanden mei, juni en juli exposeert Truus Betting met haar bijzondere werken in de Stadsboerderij Grolle in Groenlo. Truus Betting-Nijland is geboren in Varsseveld en sinds 1974 woonachtig in Dinxperlo.

Ze is begonnen met tekenen in potlood en pastelkrijt. Daarna volgde het schilderen in olieverf en acryl en gemengde technieken. Ze heeft enkele cursussen gevolgd in Nederland en Duitsland en is lid geweest van de Kunstkring Hamaland “Kreis der Künste” in Rhede Duitsland. Ook heeft Truus vaak in opdracht geschilderd, voornamelijk portretten, huizen en kerken. Ze heeft diverse exposities op haar naam staan, zowel in Nederland als in Duitsland.

Zo exposeerde ze in 2017 al met veel succes in de Stadsboerderij Grolle in Groenlo. Daarna werd ze weer gevraagd om in 2020 te exposeren. Door de corona-uitbraak werd dat uitgesteld, waardoor ze de mogelijkheid kreeg om aan iets nieuws te beginnen. Dat werd gietverven met acrylverf. En dat abstracte sprak Truus erg aan. Doordat ze hiermee de controle los moest laten, bracht haar dat ook meer vrijheid in het realistische werk met olieverf. Het ene versterkte het andere. Ook is ze lid van een wereldwijde site “Let’s Begin, Learn and Share Acrylic Pouring”. Op deze site wisselt ze ideeën uit met mensen over de hele wereld die dezelfde interesse hebben. Met deze twee verschillende technnieken exposeert Truus in de Stadsboerderij Grolle. In olieverf zijn Nederlandse en buitenlandse artiesten te zien en in de abstracte werken mag de kijker zelf bepalen wat men erin ziet. Voor Truus zijn beide technieken haar passie.

Tekst blok 2

Combineer uw bezoek aan de Stadsboerderij Grolle met: